HP Pavilion dm4x

HP PavilionPrenosivost, brzina, širok spektar mogućnosti samo su neke od karakteristika koje Vam može ponuditi vrhunski laptop računar HP Pavilion dm4x. Ovaj laptop poseduje Intel core i5 procesor, veliki skup funkcija, male dimenzije i odličnu memoriju. HP Pavilion dm4x nudi velike mogućnosti tako da odgovara potrebama svakog pojedinca, bez obzira da li planirate da ga koristite za posao, školu ili zabavu.

 

 

Što se dizajna tiče HP Pavilion dm4x je veoma tanak i lagan. Njegova težina iznosi svega oko 2kg, tako da je ovaj laptop dovoljno lak za nošenje. Njegov dizajn ima još jednu dobru prednost a to je debljina ovog laptopa koja iznosi svega 2,4cm. HP Pavilion dm4x je dostupan u dve boje, a to su crna i siva.

hp

Oštra i jasna slika displeja na ovom laptopu su od ključnog značaja. Ekran je dijagonale 14“ i njegova rezolucija iznosi 1366x769 piksela. To je slična rezolucija koju možete naći na većini laptop računara. Ovaj laptop je i energetski efikasan što znači da ima sve štedne karakteristike koje se odnose na uštedu električne energije i duže trajanje baterije.

Kada su u pitanju performanse ovaj laptop ima drugu generaciju Intel Core i5 procesora koji radi na 2.5GHz. Ovaj procesor je ekstremno brz tako da nećete imati nikakvih problema sa kašnjenjem aplikacija, seckanjem u igrama i sl. Procesor na ovom laptop računaru ima Intel Turbo Boost 2.0 tehnologiju što mu daje dodatno ubrzanje i poboljšava performanse računara. Takođe ovaj procesor podržava Intel Hyper-Threading tehnologiju koja omogućava Multitasking i održava brz tempo pri radu. Što se grafike tiče ovaj laptop računar koristi „Intel HD Graphics 3000“ grafiku koja je integrisana u jezgru procesora. Ova grafika pruža sve moderne mogućnosti kao što su reprodukcija HD filmova, HDMI i VGA izlaz za priključivanje na monitor ili televizor, ali moramo napomenuti da integrisana grafika nije dobra za igranje zahtevnih igara tako da Vam ovaj laptop ne može pružiti zadovoljstvo da igrate neke najnovije PC igre. Integirsana grafika deli operativnu memoriju i koristi je kao grafičku, ali ovo nebi trebalo da bude briga na ovom laptopu s'obzirom da on ima 6GB RAM memorije. Što se tiče pretraživanja interneta, flash aplikacija, korišćenja raznog zahtevnog softvera, ova grafika neće predstavljati problem, ali ipak imajte u vidu da nije predviđena za igranje zahtevnih igara i to Vam ne može pružiti.

hp

Memorija na ovom laptop računaru je izvanredna. Što se tiče operativne memorije HP Pavilion dm4x poseduje 6GB DDR3 RAM koja će Vam sigurno omogućiti pokretanje zahtevnih aplikacija i jačih igara bez problema. Ovoliko RAM memorije se teško nalazi na laptop uređajima pa je samim tim ovaj laptop prava zver. Pored velike količine RAM-a tu je i hard disk od 640GB. Baterija na ovom laptopu nudi oko 7 sati rada što će Vam omogućiti dovoljno vremena da obavite sve zadatke na Vašem računaru bez punjača.

 

Namena

Poslovni

Procesor

2nd generation Intel(R) Core(TM) i5-2430M Processor (2.4 GHz, 3MB L3 Cache) Turbo Boost to 3.0 GHz

RAM

6GB DDR3

Baterija

6-Cell Lithium-Ion – 6h rada

Priključci

3 USB 2.0, HDMI, VGA

Grafika

Intel(R) HD Graphics 3000 [HDMI, VGA]

Kućište

Aluminijumsko

Hard disk

640GB

Ekran

14“ HD LED

Wireless

802,11 b/g/n

Boja

Siva / Crna

Optika

SuperMulti 8X DVD+/-R/RW - Double Layer

Web kamera

HP TrueVision HD Webcam

Neke stavke konfiguracije se mogu razlikovati.

Na kraju možemo da zaključimo da je HP Pavilion dm4x laptop računar koji nudi sve mogućnosti za svakog korisnika. Njegove performanse i kvalitet nude prave prednosti za poslovne potrebe i putovanja. Ako Vam je ipak potrebna zabava svuda sa Vama, ovaj laptop ima velike multimedijalne mogućnosti koje će Vam prijati gde god da se nalazite. Sa ovoliko mogućnosti nije ni čudo što je HP Pavilion dm4x jedan od najboljih laptop računara dostupnih danas na tržištu.

Cena: 580€

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

U kog proizvođača laptop računara imate najviše poverenja?

Acer - 5.7%
Apple - 11.4%
Asus - 14.3%
Dell - 5.7%
Fujitsu - 0%
HP - 22.9%
Lenovo - 17.1%
Samsung - 5.7%
Sony - 2.9%
Toshiba - 14.3%

Ukupno glasova: 35