Asus Zenbook UX31

asus-zenbook-UX31Asus Zenbook UX31, debljine svega od 3mm sa prednje strane do 9mm na zadnjoj strani, predstavlja pravi primer ultrabook koncepta koji je osmišljen u kompaniji Intel i čiji je glavni cilj što manja fizička veličina laptopa bez gubtka snage obrade podataka.

Asus Zenbook UX31 ima kućište napravljeno od aluminijuma koje po dizajnu dosta podseća na standardni Apple dizajn, mada za razliku od Apple računara kod kojih je kućište izradjeno iz jednog dela, Asus Zenbook UX31 ima kućište izrađeno iz dva dela, ipak i pored ovoga metalno kućište je uvek bolje i privlačnije od plastičnog.

Težina ovog laptopa iznosi svega 1.3Kg, što je još jedno od oličenja ultrabook dizajna.

Ekran ovog laptopa ima dijagonalu od 13,3" i zadovoljavajućeg je kvaliteta, podržava rezoluciju od 1600x900 piksela i ima dobar ugao gledanja.

Tastatura ovog laptopa je takođe slična Apple dizajnu, tasteri su veoma plitki i ravni, napravljeni su od metala, odziv im je veoma dobar i kao jedina mana kod ove tastature može se uzeti nedostatak osvetljenja koje olakšava rad prostorijama sa nedovoljno svetlosti.

Touchpad je veoma kvalitetan, ima dobar odziv i podržava multitouch pokrete, i pored prisustva dva izdvojena tastera za levi i desni klik, touchpad služi i kao clickpad.
I pored izuzetno male debljine kućišta u Asusu su uspeli da na ovaj laptop ugrade čak pet portova i čitač kartica.

asus-zenbook-UX31-1

Od portova na raspolaganju su Vam: jedan micro HDMI port, jedan mini VGA port, jedan USB 3.0 port, jedan USB 2.0 port i port za audio ulaz i izlaz.

Za povezivanje ovog računara sa drugim uređajima možete koristiti standardni ethernet LAN, za koji će Vam biti neophodan USB-Ethernet adapter koji se dobija uz ovaj laptop, Wi-Fi, i Bluetooth 4.0.

Standardna konfiguracija ovog laptopa je promenljiva i može da uključuje Intel Core i5 2557M procesor sa 3MB L3 cahce memorije i radnim taktom od 1.7GHz ili Intel Core i7 2677M procesor sa radnim taktom od 1.8GHz i 4MB L3 cache memorije, integrisanu Intel HD Graphics 3000 grafiku, maksimalnih 4GB DDR3 RAM memorije sa radnim taktom od 1333MHz i SATA3 solid state drive kapaciteta 128GB ili 256GB.

Ovakva konfiguracija je pristojna i ne bi trebalo da ima problema u izvršavanju svakodnevnih zadataka kao što je rad u programima iz kancelarijskog paketa ili surfovanje internetom za šta je ovaj računar najviše i namenjen.

asus-zenbook-UX31-2

Vreme koje možete provesti u aktivnom radu, pre nego što se baterija isprazni, na ovom računaru je oko šest časova, što je sasvim normalno za ultrabook standard i sasvim zadovoljavajuće za većinu korisnika.

Njegova mala veličina, mala težina i istrajnost baterije čine ga odličnim izborom za osobe koje su stalno u pokretu a zahtevaju računar sa nešto jačim sposobnostima od standardnog netbook računara.

Garancija na ovaj laptop je 2 godine.

Cena: oko 1400€

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

U kog proizvođača laptop računara imate najviše poverenja?

Acer - 5.7%
Apple - 11.4%
Asus - 14.3%
Dell - 5.7%
Fujitsu - 0%
HP - 22.9%
Lenovo - 17.1%
Samsung - 5.7%
Sony - 2.9%
Toshiba - 14.3%

Ukupno glasova: 35