Google Nexus S

Google Nexus SGoogle Nexus S je telefon koji dolazi sa Android Gingerbread operativnim sistemom, mnogo google aplikacija i ekranom od 4“. Ekran ovog telefona je osetljiv na dodir i ima odličnu sliku dok je rezolucija istog 480x800 piksela što je jedna od najvećih rezolucija koje se mogu naći na ovakvim uređajima.

 

 

 

 

Ekran ovog telefona ima veoma jasne i oštre slike. Čak i sa ovako velikim ekranom ovaj telefon je ipak malih dimenzija dok njegova težina iznosi samo 127g što je u proseku i mala težina u odnosu na slične telefone sa sličnim karakteristikama. Multimedijalne funkcije dostupne na ovom telefonu su slične onima koje ćete naći na drugim pametnim telefonima. U ovom operativnom sistemu ovog telefona postoji ugrađen mp3 player koji omogućava veoma lako organizovanje i puštanje muzike, a tu je i 3.5mm audio priključak za slušalice.

Google Nexus SGoogle_Nexus_S

Google Nexus S dolazi sa kamerom od 5 megapiksela što je neki prosek za ovu vrstu telefona, ali svi noviji uređaji ovog tipa imaju bolje kamere od 8MP ili više. Kamera ima autofocus funkciju kao i blic koji će svakako doprineti kvalitetu slike. Ovaj telefon uključuje opcije kao što su konferencijski pozivi, preusmeravanje, poziv na čekanju i sl. Takođe možete da prilagodite kontakte u adresaru dodeljivanjem određene melodije posebno nekim kontaktima kao i slike. Baterija Google Nexus S telefona će pružiti do 400 minuta razgovora sa jednim punjenjem, s’tim što se baterija brže isprazni kada je displej aktivniji. U stanju pripravnosti baterija izdržava do 428 sati. Android 2.3 operativni sistem poznatiji kao Gingerbread ima dodatnu brzinu, drugačiji sistem datoteka za aplikacije i poboljšanu tastaturu. Ovaj sistem takođe poboljšava igranje igara, ali ovaj telefon nema 4G funkciju tako da brzo pada iza konkurencije.

Platforma

Android 2.3 (Gingerbread)

Procesor

1GHz Cortex A8 (Hummingbird) procesor -Samsung

Memorija

16GB iNAND flash

Kamera

5 megapiksela (2560x1920)

Baterija

1500 mAH Lithum Ion

Ekran

4.0" WVGA (480x800)

Povezivanje (Konekcija)

Quad-band GSM: 850, 900, 1800, 1900

Tri-band HSPA: 900, 2100, 1700

HSPA type: HSDPA (7.2Mbps) HSUPA (5.76Mbps)

Wi-Fi 802.11 n/b/g

Bluetooth 2.1+EDR

Near Field Communication (NFC)

Assisted GPS (A-GPS)

microUSB 2.0

Ostalo

Haptic feedback vibration

Three-axis gyroscope

Accelerometer

Digital compass

Proximity sensor

Light sensor

Google_Nexus_S

Android 2.3 i dobar dizajn su dobre karakteristike Google Nexus S telefona. Ovaj smartphone nudi većinu već dobro poznatih mogućnosti koje imaju i ostali telefoni u ovom rangu. Neke od loših karakteristika ovog telefona su kratko trajanje baterije, kamera od 5MP i nedostatak 4G tehnologije. Cena, oko 250€.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185