Motorola Photon

Motorola Photon je jedan od boljih pametnih telefona koji se danas mogu naći na tržištu. Ovaj telefon ima dobru kameru, koristi Android 2.3 operativni sistem i ima „podupirač“ poznatiji kao „kickstand“ koji služi za postavljanje telefona u horizontalni položaj prilikom gledanja na primer video sadržaja. Tu su još i 4G mreža, WiFi i još mnogo toga što ćete videti u daljem tekstu.

 

 

Motorola Photon ima ekran veličine 4.3“ (inča) što je veoma dobro za pregled video sadržaja i surfovanje internetom. Veličina ekrana kod ovog telefona može se porediti u rangu sa najboljim pametnim telefonima koji su danas u prodaji. Sa leve strane nalaze se USB i HDMI port, dok su tasteri i priključak za slušalice na vrhu telefona. Telefon je debljine 12mm što jeste malo više od očekivanog, ali s’obzirom na visini u širinu telefona, ovaj telefon nikako neće izgledati debelo. S’obzirom na dimenzije tu je naravno i nešto veća težina koja iznosi 158g, ali svakako telefon je i dalje lagan i prijatno ga je nositi u džepu ili torbici.

Motorola PhotonMotorola Photon back side

Rezolucija ekrana je 960x540 u razmeri 16:9 što je veoma dobro za pregled video sadržaja. Baterija na ovom telefonu omogućava oko 10 sati razgovora što je neki prosek kod ove vrste telefona. Baterija izdržava do 200 sati u stanju mirovanja što je pomalo razočaravajuće jer smo bili u prilici da vidimo druge slične telefone koji u standby režimu mogu da izdrže mnogo više. Motorola Photon radi sa procesorom koji ima dva jezgra dok mu je radni takt 1GHz. Memorije ima sasvim dovoljno a u pitanju je 16GB integrisane memorije na čipu. Za one kojima je potrebno više memorije tu je microSD memorijska kartica koja može u zavisnosti od veličine omogućiti dodatnih 32GB prostora. Takođe smo bili zadovoljni kada smo videli da ovaj telefon poseduje 4G tehnologiju dok ovaj telefon i dalje može da radi i na 3G mreži tako da obezbedjuje veću pokrivenost u zavisnosti od provajdera. Kamera je 8MP što je zadovoljavajuće, a može se naći na većini dobrih pametnih telefona i da ne zaboravimo ovaj telefon poseduje i prednju kameru koja služi za obavljanje video razgovora.

Motorola Photon

Platforma

Android OS 2.3

Procesor

1GHz dual-core

Kamera

8MP + prednja kamera

Memorija

16GB

Konekcije

WiFi, Bluetooth, 4G, 3G, USB, HDMI

Ekran

4.3“

Težina

158g

Debljina

12mm

Baterija

1700 mAh Li Ion

Google Servisi

GMAIL

GOOGLE CALENDAR

GOOGLE CONTACT SYNC

GOOGLE LATITUDE

GOOGLE MAPS STREET VIEW

GOOGLE MAPS

GOOGLE MAPS NAVIGATION

GOOGLE QUICK SEARCH BOX

GOOGLE TALK

GOOGLE EBOOKS

GOOGLE SEARCH BY VOICE

VOICE ACTIONS FOR ANDROID

YOUTUBE

Ostalo

3.5 mm audio, GPS

Motorola

Motorola Photon je smartphone koji svakako zadovoljava većinu potreba svakog korisnika. Ovaj telefon koristi Android 2.3 operativni sistem i ima 16GB memorije kao i 8MP kameru dok sve to radi na dual-core procesoru čiji je radni takt 1GHz. Iz navedenih specifikacija i teksta možemo zaključiti da je ovaj telefon jedan od boljih telefona i svakako zaslužuje visoko mesto, ali on ima i nekih mana kao što su na primer njegova baterija koja omogućava samo 200 sati na standby režimu i debljina samog telefona. Cena ovog telefona je oko 400$.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Koji operativni sistem koristi Vaš telefon ili tablet?

Android - 83.2%
iOS - 5.4%
Windows Mobile - 4.3%
Fabrički - 3.2%
Ne znam - 3.8%

Ukupno glasova: 185