Deset besplatnih Android aplikacija

androidAndroid market je preplavljen raznim aplikacijama namenjenim za ovaj operativni sistem, mnoge od njih nude veoma zanimljive i čak u nekim slučajevima neophodne mogucnosti koje nisu dostupne uz sam sistem, ali kao što to obično biva, postoje i besplatne alternative, često manje poznate ili sa manjim skupom mogućnosti ali ponekad i potpuno ravnopravne sa komercijalnim rešenjima koja su dostupna na Android marketu.

U ovom članku izdvojili smo 10 najboljih i najkorisnijih besplatnih Android aplikacija.

 

 

10. Thermometer

Je jednostavna aplikacija namenjena za očitavanje spoljašnje temperature, veoma je jednostavno i lepo dizajnirana, jedina mana je što nema svoj widget, kao i to što kod pojedinih uređaja, koji nemaju senzor namenjen za merenje spoljašnje temperature, izmerena temperatura može biti netačna.

android-thermometer-1android-thermometer-2

Download

 

9. Facebook za Android

Ova aplikacija, kao što joj i samo ime kaže, je namenjena za korišćenje popularne facebook socijalne mreže i daje Vam skoro potpuno iste mogućnosti koje imate kada koristite facebook na Vašem računaru.

android-facebook-1android-facebook-2

Download

 

8. Google Sky Map

Verovatno ste se bar nekada zapitali šta je neka svetlucava tačka na nebu, zvezda, planeta ili nešto treće, ako jeste, onda je Google Sky Map aplikacija koja će rešiti sve Vaše dileme, jednostavno dopustite aplikaciji da pronađe Vašu poziciju iscrta nebo iznad Vas i onda uživajte u pronalaženju objekata prisutnih na nebu iznad Vas.

android-google-sky-map-1android-google-sky-map-2

Download

 

7. Battery Monitor Widget

Je widget namenjen za praćenje ponašanja baterije i prikaz njenog trenutnog stanja, pored ovoga, ova aplikacija nudi i detaljan prikaz stanaj baterije, kao i mogućnost slanja obaveštenja vezanih za bateriju. Ovim mogućnostima se može pristupiti iz glavne aplikacije.

android-battery-monitor-1android-battery-monitor-2

Download

 

6. Winamp

Winamp je svoju slavu stekao kao besplatni muzički player za MS Windows platformu i i dalje predstavlja jednu od neizbežnih aplikacija za većinu korisnika koji uživaju u muzici. Ovaj poznati player je sada postao dostupan i na Android operativnom sistemu i pruža većinu mogućnosti koje su dostupne i na MS Windows platformi. Pored svoje standardne namene, reprodukovanja muzike, ovaj player može da se koristi i za organizovanje muzike koju posedujete, kao i za preuzimanje besplatne muzike.

android-winamp-1android-winamp-2

Download

 

5. BSPlayer lite

BSPlayer za Android je jedno od najboljih besplatnih softverskih rešenja, dostupnih na Android sistemu, koja su namenjena za reprodukciju video materijala podržava veliki broj popularnih video formata kao što su avi, divx, flv, mkv, mpg i drugi.
BSPlayer ima i podršku za prevode kao i za automatsko pronalaženje prevoda.
Jedina mana ovog playera jeste što je besplatna verzija podržana uz pomoć reklama.

android-bsplayer-1android-bsplayer-2

Download

 

4. File Manager

Ova aplikacija Vam daje mogućnost pretrage i organizovanja podataka na Vašem Android sistemu, ima odlike klasičnih file managera pa je tako njena upotreba veoma jednostavna. Od operacija neophodnih za file manager podržane su sve one osnovne, tj. kopiranje, brisanje podataka i direktorijum i pravljenje novih direktorijuma.
Ova aplikacija ima i integrisanu mogućnost za otpakivanje kompresovanog sadržaja, integrisani text editor, integrisani program za pregled slika i swf player.

android-file-manager-1android-file-manager-2

Download

 

3. Task Manager

Task Manager Vam daje pregled aktivnih procesa i mogućnost gašenja istih radi uštede energije ili raspoložive memorije, takođe ova aplikacija ima i mogućnost automatskog gašenja procesa. Uz ovu aplikaciju dolazi i widget koji Vam daje podatak o preostalom kapacitetu memorije.

android-task-manager-1android-task-manager-2

Download

 

2. RealCalc

RealCalc predstavlja digitron sa proširenim skupom mogućnosti i velikim brojem ugrađenih matematičkih operacija, može se efikasno koristiti za računanje nekih složenijih matematičkih izraza ali i za proste proračune, takođe ovaj digitron ima i ugrađenu mogućnost menjanja reda fizičkih veličina, jednostavnim odabirom veličine koju želite da pretvorite i odabirom reda u koji želite da je pretvorite dobićete željeni rezultat. Još jedna od korisnih sposobnosti ovog digitrona jeste i sposobnost pamćenja prethodnih rezulata što Vam daje mogućnost njihove upotrebe i u kasnijim proračunima.

android-realcalc-1android-relcalc-2

Download

 

1. Kingsoft Office

Kingsoft Office je kancelarijski paket programa namenjen za Android platformu i dizajniran je tako da liči na popuularni Microsoft Windows Office paket. U sklopu ovog paketa su aplikacije za obradu teksta, obradu tabela, prikaz prezentacija i prikaz pdf fajlova, kao i stabilnosti.
Fajlovi čij je pregled omogućen ovom aplikacijom su fajlovi sa ekstenzijama doc, docx, xls, xlsx, ppt, pptx, pdf, dok je uređivanje i pravljene fajlova omogućeno za fajlove sa ekstenzijom txt, doc, docx, xls i xlsx.
Prednost ovog besplatnog office paketa u odnosu na ostale kancelarijske pakete namenjene za Android sistem leži u njegovoj jednostavnosti upotrebe.
Ova aplikacija je neizbežna za poslovne korisnike i sve one kojima je pristup kancelarijskim softverskim paketima svakodnevno neophodan.

android-kingsoft-office-1android-kingsoft-office-2

Download

Komentari  

 
3
0
# Mateja Dimitrijevic 23-03-2013 18:21
Sve aplikacije su super.
Odgovori
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167