Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus 7Avast Free Antivirus je jedan od veoma popularnih besplatnih antivirusnih softverskih aplikacija sa preko milion preuzimanja instalacije svake nedelje. Avast Free Antivirus je svakako jedan od najboljih besplatnih antivirusa i u većini slučajeva je bolji od većeg dela konkurencije. Višegodišnji korisnici i profesionalni kritičari se podjednako slažu da je Avast Free Antivirus bezbedan, profesionalan i lak za korišćenje. Avast je dostupan na 41 jeziku uključujući i srpski.

 

Najnovije verzije Avasta su uvek dosta bolje od svojih prethodnih izdanja. Svaka nova verzija ima pojačane bezbednosne mere i svako ko je upoznat sa prethodnim izdanjima Avasta odmah će prepoznati dramatično promenjeni korisnički interfejs. Takođe postoji i dosta novih alata i funkcija koje čine da Avast bude bolji nego ikada pre. Nove verzije Avast Free Antivirusa imaju „heuristic antivirus engine“ koji omogućava proaktivnu zaštitu. Ova tehnologija vrši nadzor nad fajlovima i programima i na osnovu njihovog ponašanja može zaključiti da li se radi o virusu ili sasvim bezbednom programu. Avast u svom izolovanom virtuelnom okruženju pokreće bilo kakvu sumnjivu datoteku i gleda njeno ponašanje posle čega zaključuje da li je ta datoteka bezbedna. Još jedna od novijih karakteristika Avast Antivirusa jeste inteligentni skener. Ovaj skener je napredna tehnologija skeniranja koja omogućava proces skeniranja u kratkom roku, a da pritom to ne utiče na nivo bezbednosti i zaštite. Svi skenirani fajlovi ukoliko su bezbedni, ostaju zapamćeni i ne skeniraju se ponovo dok se ne primeti neka promena na njima. Ovo znatno doprinosi samoj brzini rada Avast Antivirusa.

Avast-Free-Antivirus

Avast Free Antivirus sada ima mogućnosti „tihog rada“ tzv. „Silent mode – Game mode“. Ova funkcija isključuje obaveštenja ukoliko igrate igru u full screen modu. Od sada sa Avastom možete uživati u igrama preko celog ekrana, u gledanju filmova i prezentacija bez ugrožavanja zaštite i bezbednosti. Avast je napravio još nekoliko promena na samom jezgru antivirusa koje su napravljene da povećaju performanse i zaštitu. Avast je takođe optimizovan za korišćenje „multi-core“ procesora i dizajniran je da radi sa najnovijim Intelovim procesorima.

Besplatna verzija Avast antivirusa je veoma slična PRO verziji koja ima još neke dodatne mogućnosti. Zapravo besplatni avast pruža minimum zaštite koju svaki računar treba da ima. Taj minimum uključuje zaštitu od Virusa, Spywarea i sličnih zlonamernih programa za krađu lozinki. Jedna od mana besplatne verzije jeste to što je ona namenjena samo za kućnu upotrebu što znači ako bi ste Avast Free Antivirus koristili na poslovnom računaru, kršili biste odredbe ovog softvera.

Avast_Free_Antivirus 7

Avast antivirus softverski paketi se prodaju u tri verzije i to:

  • Avast Free Antivirus
  • Avast Pro Antivirus
  • Avast Internet Security

Od ove tri verzije najbolja je treća verzija (Avast Internet Security) koja osim osnovnih zaštita pruža i još dosta dodatnih funkcija kao što su zaštitni zidovi (Firewall), Anti Spam, Anti Phishing, uz to ovaj paket podrazumeva i sve ostale vidove zaštite koji se nalaze u prethodnim kao što na primer Avast Pro Antivirus koji je nadogradnja na Avast Free Antivirus ima i zaštitu pri online kupovini, virtuelni web surf i virtuelno pokretanje riskantnih programa. Druge dve verzije se mogu dobiti uz novčanu nadoknadu.

Minimalna hardverska konfiguracija koja je potrebna za korišćenje Avast Antivirusa:

Pentium 3 Processor.

128 MB RAM.

200 MB slobodnog prostora na hard disku.

Download Avast Free Antivirus

Veza: http://www.avast.com/en-eu/download-thank-you.php?product=FA-AVAST&locale=en-eu

Više Download informacija za Avast:

Veza: http://www.avast.com/free-antivirus-download

Jedna od prednosti ovog antivirusa je što on dolazi sa prevodom na srpski jezik, tako da olakšava korišćenje korisnicima koji slabije poznaju engleski. Avast na srpski jezik možete podesiti tokom instalacije ili u samom programu.

Komentari  

 
2
0
# miodrag 08-04-2013 10:26
Odlicno
Odgovori
 
 
1
0
# nikola 11-01-2014 18:23
Veoma jednostavan, dobar i lak za korištenje!
Preporučujem ga svima!!!
Odgovori
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167