AVG Anti-Virus 2013

AVG AntiVirusAVG je antivirus koji je već daleko poznat na internetu po svojim dobrim karakteristikama kada je u pitanju zaštita računara od potencijalnih pretnji kao što su virusi koji mogu izazvati velike probleme u svakodnevnom radu računara, a samim tim ostaviti i mnogobrojne posledice po sistem. Svugde na internetu možete videti činjenice da je AVG uvek među najpopularnijim softverskim rešenjima za zaštitu sistema.

 

AVG Antivirus koristi jedinstvene slojeve zaštite. Prvi sloj je tradicionalna antivirusna zaštita koja prepoznaje pretnje od strane zlonamernih programa i traži njihovu podudarnost sa virusima iz njegove baze podataka u kojoj se skladište informacije o najnovijim virusima i drugim zlonamernim programima koji kruže internetom.

Drugi sloj zaštite pod nazivom "AVG Resident Shield" ima ulogu da spreči otvaranje datoteka zaraženih virusima. Ukoliko akcija otvaranja zaražene datoteke ne spreči na vreme sistem je izložen svim vrstama napada od strane virusa koje ta datoteka sadrži. Svaki dan na internet dolaze novi virusi i povodom toga potrebno je svakodnevno ažuriranje baze podataka prema kojoj antivirus detektuje i razlikuje prave pretnje od običnih bezbednih datoteka. Sa ove strane u AVG Antivirusu postoji ugrađena funkcija za automatsko ažuriranje baze virusa koja se preuzima sa glavnih AVG-ovih servera.

AVG Antivirus


AVG neprestano nadgleda sve akcije koje se dešavaju na sistemu bilo od strane korisnika ili samog sistema. AVG ima inteligentna rešenja za skeniranje fajlova, tako da nikada neće traćiti vreme i resurse na skeniranje nečega što je već utvrđeno da je potpuno bezbedno. AVG Antivirus takođe ima režim za igrice gde ne ometa korisnika pri igranju igara na računaru. Takođe, postoji i zaštita od krađe naloga za igrice.

AVG


Osim svega navedenog o zaštiti AVG antivirusa postoji još mnogo načina na koje ovaj antivirusni softver štiti računar od zlonamernih programa i različitih pretnji sa interneta. Postoji i zaštita na socijalnim mrežama kao što je Facebook gde ovaj antivirus proverava poslate poruke i linkove koje stižu na računar, te ih tako proverava da li su bezbedne, ukoliko su opasne po sistem korisnik dobija upozorenje. Dok surfujete internetom možete naići na mnogobrojne opasne i zlonamerne sajtove, ukoliko naiđete na neki od njih AVG će Vas sigurno sprečiti da pristupite takvom sajtu pre nego što bude kasno.

AVG

AVG Antivirus pomaže korisnicima u svim problemima sa kojima mogu da se susretnu prilikom korišćenja računara, a da su pritom izazvani od strane potencijalnih pretnji (virusa). U programu pomoći su dostupna sva upustva za korišćenje programa kao i linkovi ka dodatnim resursima na internetu. Online centar za podršku ima najčešće postavljena pitanja i bazu znanja. AVG takođe nudi podršku preko elektronske pošte kada su u pitanju specifični zahtevi od strane korisnika.

AVG

Ono što na kraju možemo da zaključimo jeste da je AVG Antivirus jedno od mnogobrojih softverskih rešenja kada je u pitanju zaštita računara na internetu. Može se videti da je ovaj antivirus uvek u vrhu liste među najboljim softverskim rešenjima u ovoj oblasti što mnogobrojni testovi i njegovo već daleko poznato ime i govori. Više informacija kao i mesto za nabavku ovog softvera možete naći na zvaničnom sajtu na adresi http://www.avg.com/

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167