Red Dead Redemption 2

Poster imageJedna od onih simpatičnih ironija je da će Rockstar Games, najpoznatiji po virtuelnim gradskim scenama Grand Theft Auto serijala, stvoriti ono što mnogi smatraju njihovim remek-delom kada je u pitanju rad s prašinom i prljavštinom divljeg zapada. Kada je lansiran na tržište 2010. godine, Red Dead Redemption smešten u postavku zapadnog sveta, bio je osvežavajuć kao hladan udar planinskog vazduha: pastoralni, melanholični kontrapunkt u odnosu na uljanu, urbanističku karikaturu kakav je GTA. Tako je u redu da i njegov naslednik, Red Dead Redemption 2, čini svoje najveće korake u već postavljenom svetu.

Opširnije: Red Dead Redemption 2

Minion Masters: Forced to Duel

cover photoMožda se pitate otkud u poslednje vreme ova najezda borbenih igara u stilu okršaja u areni, ali, kako njihova uspešnost na tržištu pokazuje, one masovno nalaze put do ciljne publike, a publici se one dopadaju. Kada govorimo o ovom tipu igara, treba napomenuti da je spiritualni prethodnik Minion Masters-a igra iz S2 Games studija pod nazivom Brawl of Ages. Ova igra je uključivala dve zaraćene strane koje odigravanjem različitih karata na bojno polje prizivaju oživljene verzije istih u pokušaju da preplave protivnika i sruše mu utvrđenje.

Opširnije: Minion Masters: Forced to Duel

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle RoyaleSvi mi znamo da svako vreme ima svoj duh, a ono što čini duh vremena je širok spektar istaknutih događaja, ljudi, fenomena i, naravno, reakcija javnosti na sve navedeno. U ovom članku ćemo se pozabaviti analizom gore pomenutih elemenata na primeru video igre koja je osvojila čitav igrački svet. Fortnite Battle Royale (u daljem tekstu Fortnite) je besplatna i prilagođena verzija originalne igre pod imenom Fortnite Save the World  koja je zamišljena kao kooperativna timska igra preživljavanja iz trećeg lica, sa elementima gradnje i pucanja u cilju odnošenja pobede nad talasima nadolazećih zombija. Ova igra i danas postoji samostalno, ali nije tako sjajna, niti popularna.

Opširnije: Fortnite Battle Royale

Volgarr the Viking

Volgarr the VikingAko mislite da niste ranije igrali Volgara Vikinga, verovatno se varate. To je Contra, to je Battleloads, to je Ghosts ‘n Goblins. Ponajviše to je Rastan, arkadna igra japanskog studia Taito iz 1987. godine koja je ozloglašena zbog svoje nepokolebljive prirode i težine. Počevši od prepreka i neprijatelja na koje ćete nailaziti pa sve do stila igre i napredovanja kroz nivoe uopšteno, paralele koje se mogu povući između ova dva naslova su toliko brojne da uopšte nije greška reći da je Volgar Rastanov duhovni naslednik, sa dodatkom nordijske arome. Čak i scenska postavka prvih nekoliko slika početnog nivoa izgleda kao preslikana iz uvoda Rastana.

Opširnije: Volgarr the Viking

Assassin’s creed: Origins

Assassin's Creed: OriginsDeseta iteracija svačije omiljene parkour-šunjalice je pred nama. Dve godine nakon njegovog prethodnika, Assassin’s Creed: Syndicate-a, Origins je stigao na rafove širom sveta 27. Oktobra 2017. Godine istovremeno za Microsoft Windows, Playstation 4, kao i X-box One. O tome koliko je željno ova igra iščekivana govori podatak da je u prvih deset dana ostvarila duplo veću zaradu nego njen prethodnik, kao i da je 35% prodaje bilo u elektronskoj formi, u poredjenju sa samo 12% koliko je ostvario Syndicate.

Opširnije: Assassin’s creed: Origins

Metro Last Light

Metro Last LightMetro Last Light je nastavak popularne igre Metro 2033 koja je predstavljena u Martu 2010. Godine. Priča igre je smeštena u Rusiji, tačnije u Moskvi u Moskovskom metrou gde su ljudi posle apokalipse nastale upotrebom nuklearnog naoružanja našli sklonište i otpočeli novi život u mračnim tunelima metroa koji su puni strave i užasa. Ova igra je inače rađena po knjizi „Metro 2033“ koju je napisao ruski pisac Dmitry Glukhovsky, a razvija je Ukrajinski studio pod imenom „4A Games“. Igru izdaje „Deep Silver“, a kompatabilna je sa tri platforme i to: Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360.

 

Opširnije: Metro Last Light

Grand Theft Auto V

gta_vPet godina nakon GTA IV, novi nastavak ovog popularnog serijala, koji nosi naziv Grand Theft Auto V, je u završnim fazama izrade, ipak po sredi nije samo još jedan nastavak GTA serijala, već nastavak koji donosi vidne promene i poboljšanja.

Prva i najuočljivija promena jeste grafika koja, za razliku od grafike u prethodnim GTA igrama, ne zaostaje za trenutnim standardima, druga velika izmena jeste postojanje tri glavna lika kojima će igrač, po svom izboru, moći da upravlja, takođe dodatno je poboljšan i sistem borbe u igri kao i fizika što doprinosi realističnijem ponašanju automobila i drugih objekata.

Opširnije: Grand Theft Auto V

Crysis 3

crysis-3Kada je Crytek objavio prvi Crysis čitavo tržište video igara bilo je uzburkano zbog, do tada, retko viđenog kvaliteta grafike koji je ova igra pružala, na osnovu ovog uspeha kompanija Crytek je postala veoma poznata na tržištu video igara, a solidna grafika, kojom se Crysis mogao pohvaliti, postala je glavni adut ove kompanije.

Kao i njegovi prethodnici, Crysis i Crysis 2, i Crysis 3 se može pohvaliti grafikom od koje zastaje dah. Teksture kao i modeli su veoma visokog kvaliteta, takođe i animacije modela su kvalitetno odradjene.

Ni efekti, koji čine veoma bitan element grafike, ne zaostaju, eksplozije su tečne, detaljne i veoma dobro odrađene, efekat probijanja svetlosti kroz oblake ili prasinu je takođe solidno odrađen, voda i senke takođe izgledaju veoma realistično.

Opširnije: Crysis 3

Far Cry 3

far_cry_3Usamljeni tropski arhipelag smešten negde na ivici Indijskog i Tihog okeana predstavlja pravi raj za opuštanje i uživanje u prirodnim lepotama karakterističnim za tropske predele, ipak, dodajte toj prirodnoj lepoti pleme starosedelaca, pirate, i nekoliko mentalno nestabilnih osoba i dobićete pravi pakao, dobićete ostrva Rook.

Ovakav opis ostrva Rook je dovljan da otera sve potencijalne turiste, ali očigledno da to nije bio slučaj sa Jason-om Brody-em i njegovom družinom koja je baš u ovim ostrvima videla savršenu turističku destinaciju, ipak njihova odluka da se upute baš na ova ostrva će ih skupo koštati i njihov savršeni odmor će biti pretvoren u borbu za opstanak kada ih grupa pirata, koju predvodi Vaas, bude kidnapovala.

 

Opširnije: Far Cry 3

OpenTTD

openttdOpenTTD je open source verzija nekada popularne igre Transport Tycoon Deluxe, u osnovi igra se svodi na građenje prevozničke imperije upotrebom drumskih, vodenih i avio prevoznih sredstava za transportovanje dobara od proizvođača do krajnjih potrošača, u ovom pogledu OpenTTD je strateška igra ali i ekonomska simulacija.

 

 

Opširnije: OpenTTD

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167

Oglasi