Metro Last Light

Metro Last LightMetro Last Light je nastavak popularne igre Metro 2033 koja je predstavljena u Martu 2010. Godine. Priča igre je smeštena u Rusiji, tačnije u Moskvi u Moskovskom metrou gde su ljudi posle apokalipse nastale upotrebom nuklearnog naoružanja našli sklonište i otpočeli novi život u mračnim tunelima metroa koji su puni strave i užasa. Ova igra je inače rađena po knjizi „Metro 2033“ koju je napisao ruski pisac Dmitry Glukhovsky, a razvija je Ukrajinski studio pod imenom „4A Games“. Igru izdaje „Deep Silver“, a kompatabilna je sa tri platforme i to: Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360.

 

Opširnije: Metro Last Light

Grand Theft Auto V

gta_vPet godina nakon GTA IV, novi nastavak ovog popularnog serijala, koji nosi naziv Grand Theft Auto V, je u završnim fazama izrade, ipak po sredi nije samo još jedan nastavak GTA serijala, već nastavak koji donosi vidne promene i poboljšanja.

Prva i najuočljivija promena jeste grafika koja, za razliku od grafike u prethodnim GTA igrama, ne zaostaje za trenutnim standardima, druga velika izmena jeste postojanje tri glavna lika kojima će igrač, po svom izboru, moći da upravlja, takođe dodatno je poboljšan i sistem borbe u igri kao i fizika što doprinosi realističnijem ponašanju automobila i drugih objekata.

Opširnije: Grand Theft Auto V

Crysis 3

crysis-3Kada je Crytek objavio prvi Crysis čitavo tržište video igara bilo je uzburkano zbog, do tada, retko viđenog kvaliteta grafike koji je ova igra pružala, na osnovu ovog uspeha kompanija Crytek je postala veoma poznata na tržištu video igara, a solidna grafika, kojom se Crysis mogao pohvaliti, postala je glavni adut ove kompanije.

Kao i njegovi prethodnici, Crysis i Crysis 2, i Crysis 3 se može pohvaliti grafikom od koje zastaje dah. Teksture kao i modeli su veoma visokog kvaliteta, takođe i animacije modela su kvalitetno odradjene.

Ni efekti, koji čine veoma bitan element grafike, ne zaostaju, eksplozije su tečne, detaljne i veoma dobro odrađene, efekat probijanja svetlosti kroz oblake ili prasinu je takođe solidno odrađen, voda i senke takođe izgledaju veoma realistično.

Opširnije: Crysis 3

Far Cry 3

far_cry_3Usamljeni tropski arhipelag smešten negde na ivici Indijskog i Tihog okeana predstavlja pravi raj za opuštanje i uživanje u prirodnim lepotama karakterističnim za tropske predele, ipak, dodajte toj prirodnoj lepoti pleme starosedelaca, pirate, i nekoliko mentalno nestabilnih osoba i dobićete pravi pakao, dobićete ostrva Rook.

Ovakav opis ostrva Rook je dovljan da otera sve potencijalne turiste, ali očigledno da to nije bio slučaj sa Jason-om Brody-em i njegovom družinom koja je baš u ovim ostrvima videla savršenu turističku destinaciju, ipak njihova odluka da se upute baš na ova ostrva će ih skupo koštati i njihov savršeni odmor će biti pretvoren u borbu za opstanak kada ih grupa pirata, koju predvodi Vaas, bude kidnapovala.

 

Opširnije: Far Cry 3

OpenTTD

openttdOpenTTD je open source verzija nekada popularne igre Transport Tycoon Deluxe, u osnovi igra se svodi na građenje prevozničke imperije upotrebom drumskih, vodenih i avio prevoznih sredstava za transportovanje dobara od proizvođača do krajnjih potrošača, u ovom pogledu OpenTTD je strateška igra ali i ekonomska simulacija.

 

 

Opširnije: OpenTTD

Hitman: Absolution

Jedan od najpoznatijih plaćenih ubica u istoriji video igara, Agent 47, se ponovo vratio u novom nastavku Hitman serijala koji nosi naziv Hitman: Absolution. Iako je ovaj nastavak bio najavljen još 2007. godine njegov razvoj je počeo tek dve godine kasnije kada su se pojavile i prve nezvanične informacije vezane za priču same igre, dve godine nakon toga, odnosno 2011. zvanično je objavljeno ime igre, Hitman: Absolution, kao i kratak prikaz onoga što bi se moglo očekivati u samoj igri.

 

 

Opširnije: Hitman: Absolution

Minecraft modovi

minecraftMinecraft je jedna od retkih igara koja je uspela da zadovolji cak i najprobirljivije igrače, tajna njenog uspeha sastoji se u tome što je Minecraft mešavina svih žanrova, kao i to što je igra u potpunosti otvorena i ne ograničava igrača u bilo kom smislu. Ipak i pored svoje specifičnosti Minecraft ne bi bio toliko popularna igra da ne postoji velika zajednica igrača koja aktivno ucestvuju u podržavanju i razvoju modova za Minecraft, koji igru, koja se u osnovi svodi na nalaženje resursa, prevljenje raznih predmeta i slaganje blokova, pretvaraju nešto puno više.

Opširnije: Minecraft modovi

Need For Speed: Most Wanted

nfs_most_wantedNeed For Speed: Most Wanted je još jedna u nizu NFS igara, razvija je britanska firma Criterion Games koja je razvila i NFS: Hot Pursuit iz 2010. kao i Burnout serijal igara, dok će izdavač biti EA Games.

Novi Need For Speed: Most Wanted nije nastavak prethodnog dela iz 2005. godine, već predstavlja pokušaj kompanije Criterion Games da napravi Most Wanted po svojim kriterijumima, što se lako uočava, jer igra, po nekim stvarima, podseća dosta na Burnout Paradise.

 

Opširnije: Need For Speed: Most Wanted

Medal of Honor: Warfighter

medal_of_honor_warfighterMedal of Honor: Warfighter je četrnaesa igra iz Medal of Honor serijala i zapravo je direktni nastavak na Medal of Honor iz 2010. godine, što znači da je radnja, kao i u prethodnom delu, smeštena u modernom dobu i opet prati priče specijalnih jedinica čiji se glavni zadaci odvijaju iza neprijateljskih pložaja.

Inspiracija za veći deo priče igre nadjena je u neki stvarnim događajima u kojima su učestvovale pojedine specijalne jedinice.

 

Opširnije: Medal of Honor: Warfighter

FIFA 13

fifa_13Jedini ozbiljan rival Konamijevom PES 2013 izdanju je FIFA 13 koju krajem septembra treba da izda kompanija EA. Rivalstvo između PES i FIFA serijala traje od davnina a do sada je bilo uobičajeno da FIFA bude nešto bolja od PES-a, ali sada kada je obelodanjena većina mogućnosti koje donosi PES 2013 teško je reći koja je igra bolja tako da će za većinu korisnika od presudnog značaja biti lični ukus.

 

Opširnije: FIFA 13

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167

Oglasi