Mass Effect 3

mass-effect-3Mass Effect 3 je danas zvanično pušten u prodaju, ovaj direktan nastavak Mass Effekt serijala nastavlja se na priču svog prethodnika, uzimajući u obzir, ako je to moguće, uspehe i odluke igrača za vreme igranja prethodnog dela.

I ovaj, treći, deo je kao i dva prethodna, akciona RPG igra, mada sa manje RPG elemenata nego u prethodnim delovima.

Sistem borbe je unapređen, u odnosu na prethodni deo, i dosta ubrzava i poboljšava akcioni elemnt igre, dodate su mogućnosti brzog trčanja, skakanja i borbe pesa u prsa koja obezbeđuje mogućnost veoma brzog uklanjanja protivnika, takođe nivoi su dizajnirani tako da ove mogućnosti budu upotrebljive.

RPG deo igre je ostao prisutan i u suštini se svodi na organizovanje tima, nadogradnju sposobnosti članova tima, kao i na nadogradnju oružja pronađenih u toku igre, potraga za resursima na planetama je skoro u potpunosti uklonjena dok je mogućnost istraživanja i posete planeta i dalje ostala u sastavu igre, mada je sada potisnuta u drugi plan jer pravi razlog za posetu većine planeta ne postoji. Sporedni zadaci koji su i dalje prisutni, do njih je moguće doći čak i u slučaju ako samo načujete razgovore pojedinih likova, što je u nekoj meri ubilo svrhu i zanimljivost sporednih zadataka.

Veštačka inteligencija je takođe unapređena protivnici sada, umesto da rade pojedinačno i misle samo na uništavanje igrača, pribegavaju upotrebi raznih taktika i rade timski kako bi nadmudrili igrača.

mass-effect-3-1

mass-effect-3-2

Još jedna od novina koju Mass Effect 3 donosi jeste i mogućnost multiplayer igre, iako je Mass Effect dizajniran kao singleplayer igra dodatak multiplayer mogućnosti ni malo ne može da škodi.

Multuplayer nema uticaja na tok singleplayer igre.

Kao i u Mass Effect 2 dialog između likova je veoma bitan element igre i direktno utiče na tok same igre, a kako je glavni cilj igre ujediniti sve rase protiv zajedničkog neprijatelja i obezbediti opstanak života doplomatija je neophodna, pa je veoma bitno obratiti pažnju na izbor reči u obraćanju pojedinim likovima.
Što se tiče grafičkih unapređenja ona su veoma mala, u odnosu na prethodni deo, ali je grafika igre na zadovoljavajućem nivou.

mass-effect-3-3

Sama priča igre se nastavlja na drugi deo igre i prati događaje za vreme invazije rase poznate pod nazivom Reapers, za koju se tokom prethodnih delova mislilo da je ništa više od obične legende, i pokušaj da se invazija, čij je glavni cilj uništenje svih živih bića, zaustavi zajedničkim snagama svih rasa radi njihovog opstanka.

Sve u svemu Mass Effect je neizbežna igra za sve one koji su već odigrali prva dva dela ali i za sve ljubitelje akcionih RPG igara koji žele igru sa veoma dubokom pričom.

mass-effect-3-4

Minimalna neophodna konfiguracija za Mass Effect 3:

  • Intel Core 2 Duo procesor sa radnim taktom od 1.8GHz ili ekvivalentni AMD
  • 1GB RAM memorije
  • Grafička kartica sa 256MB grafičke memorije i podrškom za Pixel Shader 3.0 i DirectX 9.0c
  • 15GB praznog prostora na hard disku

Više informacija o Mass Effect 3, kao i demo verziju same igre, možete pronaći na: http://masseffect.com/

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167