FIFA 13

fifa_13Jedini ozbiljan rival Konamijevom PES 2013 izdanju je FIFA 13 koju krajem septembra treba da izda kompanija EA. Rivalstvo između PES i FIFA serijala traje od davnina a do sada je bilo uobičajeno da FIFA bude nešto bolja od PES-a, ali sada kada je obelodanjena većina mogućnosti koje donosi PES 2013 teško je reći koja je igra bolja tako da će za većinu korisnika od presudnog značaja biti lični ukus.

 

 

 

Kao i PES 2013 i FIFA 13 je doživela promene od kojih su najvažnije one vezane za upravljanje igrom.

Najveća promena napravljena je u načinu primanja lopte, za razliku od prethodnih FIFA delova, u FIFA 13 svako primanje lopte donosi rizik neuspeha koji zavisi od brzine lopte, njene putanje kao i veštine pojedinačnih igrača, ovo je urađeno radi poboljšanja realnosti igre, tako da sada umesto da se lopta automatski "zalepi" za igrača čim je on dotakne ona teži da se odbije i odskoči baš kao i u stvarnosti.

fifa_13_1

Kako bi se ideja o nezavisnoj lopti ostvarila bilo je neophodno poboljšati i fiziku igre i dodati veliki broj faktora koji utiču na ponašanje objekata kao što su lopta i igrači, tako da i u tom polju postoje znatna poboljšanja.

Pored izmenjenog sistema primanja lopte izmenjen je i sistem driblinga koji sada daje dosta više slobode i mogućnosti pa samim tim i bolji i prirodnij osećaj tokom igranja.
Poboljšanja su načinjena i u pogledu veštačke inteligencije, igrači se sada ponašaju dosta pametnije, koriste propuste u odbrani kako bi uspešno došli do gola, takođe odbrambeni igrači će pokušavati da preseku putanju lopte ili da dinamički popune praznine u svojoj odbrani.

Zanimljiv dodatak igri je i unapređeni player impact engine koji na osnovu fizičke razvijenosti igrača određuje ishod sudara dva igrača ili njihovu sposobnost da se fizičkim putem izbore za loptu ili odbrane poziciju na kojoj se nalaze.

Što se tiče estetskih poboljšanja, može se reći da je grafika nešto bolja u odnosu na onu iz prethodnog dela, takođe publika je dinamičnija i teži da se ponaša shodno sa onim što se dešava na terenu.

fifa_13_2

Od modova igre tu su Career mod u kom možete igrati za svoj omiljeni tim, ili upravljati svojim omiljenim timom, FIFA Ultimate Team mod koji vam daje mogućnost da sastavite svoj savršeni tim koji će, na osnovu uspeha postignutih tokom online igre, biti rangiran na jedinstvenoj listi, kao i Skill games mod koji služu za uvežbavanje igranja i privikavanje na nove kontrole.

fifa_13_3

FIFA 13 zvanično izlazi 28. septembra i biće dostupna na Microsoft Windows, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable, PlayStation Vita, Wii, Wii U, Nintendo 3DS i iOS platformi.

Minimalna potrebna konfiguracija da bi se pokrenula FIFA 13:

  • Procesor Intel Core2Duo sa radnim taktom od 2.4GHz
  • 2GB RAM memorije
  • Grafička kartica sa minimum 256MB memorije i podrškom za DirectX 9.0c i Shader Model 3.0.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167