The Elder Scrolls V: Skyrim

tess1The Elder Scrolls V: Skyrim je naslov nove video igre, koju razvija kompanija Bethesda, koja treba da predstavlja nastavak The Elder Scrolls serijala.

Iako se iz naslova može očekivati direktan nastavak na priču prethodne igre, Oblivion, to zapravno nije tako radnja Skyrim-a se odvija oko 200 godina posle dogadjaja iz Oblivion-a i smeštena je u istoimenoj provinciji koja je severni deo kontinenta Tamriel.

Priča se, kao i uvek, otvara sa nepoznatim zatvorenikom koji očekuje svoje pogubljenje, ali ubrzo saznaje za nedaće koje haraju kontinentom i shvata da je on jedina nada za opstanak stanovnika Tamriel-a.

U Skyrim-u glavni izvor nedaća jeste građansju rat koji se vodi u ovoj provinciji a iza kog stoji puno opasnije zlo, naime, za vreme svog ponora Imperija počinje da ustupa teritorije u okolini Skyrim-a Elf-ovima nad kojima nekada vladala, kako nije bilo naslednika trona Imperija je sve više slabila, zbog nedostatka vladara izumire i elitni red "The Blades" čija je glavna uloga bila zaštita cara i održavanje mira i reda u Imperiji, zbog svih ovih događaja dolzi do nereda u čitavoj Imperiji koji kulminiraju u građanski rat u provinciji Skyrim nakon što kralj te provincije biva ubijen. Do građanskog rata dolazi zbog neslaganja stanovništva u odluci da se provincija otcepi od Imperije i proglasi nezavisnost.

O ovim neredima u Imperiji i samom Skyrim-u već je pisano u drevnim prorčanstvima i ona ih vide kao upozorenje na dolazak većeg zla, u ovom slučaju dolazak Alduin-a, boga uništenja, koji će se pojaviti u obliku ogromnog zmaja i zajedno sa svojim slugama uništit čitav svet, takođe prorčanstva govore i o samom glavnom liku, koji ima natprirodne sposobnosti koje je dobio od drugih bogova kako bi uspeo u svom zadatku da zaustavi Alduin-a i spase svet od uništenja.tess2

Sa tehničke strane većina glavnih elementa igre je ostala neizmenjena, najveće izmene pretrpeo je sam engine igre, što se vidi u velikom poboljšanju grafike koje omogućava bolje efekte vremenskih nepogoda, takođe izmene je pretrpeo i sam način nadogradnje glavnog lika, glavni lik više nije ograničen na maksimalni 50. nivo, moguće je napredovati i dalje mada vremenom napredovanje postaje sporije, ukinut je sistem klasa, koji je bio prisutan u Oblivion-u, i zamenjen je veštinama koje su podeljene u 18 kategorija koje se dalje granaju u tzv. stablo veštine. Unapređena je i veštačka inteligencija, što je proširilo mogućnosti interakcije NPC-a sa svojom okolinom, takođe sve radnje koje su dostupne NPC-ovima dostupne su i samomo igraču tako da će i on moći da kuva, obrađuje zemlju ili pak radi u rudniku, ako to želi.

The Elder Scrolls V: Skyrim je svakako video igra koja nudi dosta zabavnog vremena i predstavlja neizostavni deo kolekcije rpg video igara.

Video igra The Elder Scrolls V: Skyrim će biti zvanično puštena u prodaju 11. novembra ove godine, i biće dostupna na Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360 platformi.

Minimalan konfiguracija:

  • Intel ili AMD  dual core procesor radnog takta od 2GHz
  • 2GB RAM memorije
  • Grafička kartica sa 512MB grafičke memorije
  • 6GB praznog prostora na HDD-u

Više informacija možete pronaći na: http://www.elderscrolls.com/

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Pretraga

Najnovije Igre

Tweet, +1, Like

Facebook Stranica

RSS Feed

Anketa

Za šta najviše koristite računar?

Posao - 14.4%
Internet - 61.1%
Multimediju - 4.2%
Video igre - 20.4%

Ukupno glasova: 167